ČECHOUNCI z VYSOČINY

  Zpět na aktuality


 

 

 Rok 2015 – shrnutí   31.12.2015 

Letošní rok se nesl ve znamení postupného zvyšování a potom zase snižování počtu členů naší domácnosti. Nejdříve přibyla další  kočka , kterou si Evička vyškemrala. Pak další kočka, nalezenec, který nám tak nějak zůstal. Tahle kočka má dvě velké výhody. Jednak je zatím tou nejochočenejší kočkou, co jsem viděl, a pak, i kdyby nebyla, tak nemá žádné zuby, takže Vás stejně nemůže kousnout. Jak žere myši pro nás byla dlouho záhada, dokud jsem jí neviděl, jak jednu žere. Pravda, trvalo jí to trochu déle, ale nakonec jí dílem rozžužlala a dílem asi rozpustila.

Další na řadě v navyšování počtu jsme byli my. Na konci dubna se nám narodila druhá dcera Iva. Minimální potřebný počet dětí pro udržení kultury je logicky něco přes dvě děti na rodiče, ale po odstrašujících příkladech z okolí už nemám na třetí dítě moc chuti. Tedy o tu "chuť" by ani tak nešlo :), ale kdo se o to pak má starat, že. V jedné rodině chtěli ke dvou klukům ještě holčičku a hádejte jak to dopadlo. Mají další holčičku a nádavkem k ní ještě její dvojče - kluka. Další ještě zábavnější případ je, když si k dvěma holkám z minulého manželství pořídil tatínek s novou maminkou další dceru a protože chtěl přece jenom toho kluka, tak se jim pak povedly ještě dvojčata holky. Spočítejte si to sami. Pravda ale je, že sousedům to vyšlo a ke dvěma holkám mají konečně kluka, takže možná se ještě k něčemu rozhoupem. Moravané přece nemůžou vymřít.

A protože psi nesměli zůstat pozadu, tak po nás přišla na řadu Belinka a v srpnu se jí povedli dva kluci - Draco a Deimos. To jsme ostatně se spoustou dalších věcí popisovali  tady .

Pak už to do konce roku jen ubývalo. První odjel Draco, pro kterého si osobně dojeli až z Madridu. Jeho noví  páníčci  si chtěli udělat výlet po Evropě. Pejsek se jim líbil a zatím s ním jsou spokojení. Jeho bráška Deimos odjel o měsíc později do Brna.

No a možná by se dalo ještě uvažovat o snížení počtu koček. Zrovna dneska jsem obdivoval jaké mají krásné zimní kožíšky a jedna je tedy opravdu pěkně vykrmená. Že by "králíček"? :)

Počasí letos trochu blblo, ale to jste si asi všimli také. U nás se letní sucha projevila tak, že podmáčené louky už nebyly podmáčené. Jinak naštěstí moc ne. Hice to ale byly, ke konci jsme doma v chalupě naměřili rekordní teplotu a to sice 23°C ! V tom už se opravdu spát nedá.

Zima začala poměrně dobře. Několik centimetrů sněhu nasněžilo v listopadu a vypadalo to konečně na normální zimu. Jenže po týdnu to zase zmizelo a až do konce roku nic. Letošní Vánoce jsou první, které tady ve Skleném pamatujeme, které jsou opravdu úplně bez sněhu. Každý rok bylo alespoň pár centimetrů, ale letos snad dokonce tráva poporostla. Člověk tak nemá klid už ani v zimě.

Třeba se ale díky tomu oteplování nakonec dožijeme toho, že tu u nás konečně začne růst i něco méně odolného než jen brambory a ječmen. Máme pěknou louku na jižním svahu kopce, tak snad že by tam za pár let byl vinohrad? No, už se těšíme :)

 

Hodně štěstí a zdraví do nového roku Vám přejou Skleňáci. 

 

Pár obrázků najdete ve fotogalerii .

 

 zpět na začátek této stránky